|
Karta Motorowerowa |
| Autor |
Wiadomość |
Superkarcio
|
Wysłany: 2009-04-13, 00:53 Karta Motorowerowa
|
|
|
| Czy ktoś wie czy w Pieńsku można zrobić/zdać kartę motorowerową i gdzie? |
|
|
|
 |
jacek
|
Wysłany: 2009-04-14, 11:15
|
|
|
| Poruszyłeś ciekawy temat. Czy dzieci w naszym mieście mogą gdziekolwiek zdać egzaminy na kartę rowerową lub motorowerową? Pamiętam że ja zdawałem w szkole. |
|
|
|
 |
Superkarcio
|
Wysłany: 2009-04-14, 21:12
|
|
|
| No właśnie poza szkołą podstawową to w Pieńsku chyba nigdzie niemożna zdać karty motorowerowej, a ja bym chciał tak jak na pewno jeszcze kilkanaście osób z Pieńska zdać kartę motorowerową którzy już wyszli z podstawówki a jeszcze jej nie mają. |
|
|
|
 |
Sephiroth
|
Wysłany: 2009-04-17, 18:21
|
|
|
Ja chciałem podbić w podstawówce, bo kolega powiedział, że podbiją bez testu jak się już ma kartę rowerową...Poszedłem i powiedzieli mi, że przepisy się zmieniły, i że teraz podbijają szkoły ponadpodstawowe...Poszedłem więc do gimnazjum, tam nie chcieli mi podbić, ani nawet zrobić testu, gdyż nie jestem już uczniem tej szkoły...Poszedłem, więc do szkoły średniej do której teraz uczęszczam a tam powiedzieli, że muszę przynieś zaświadczenie, ze zdałem test...To prawo jest jakieś popieprzone!I jak ja mam tu jeździć legalnie, skoro nawet nie dają mi szansy wyrobić karty?!Już łatwiej wyrobić sobie pieczątkę szkoły w photoshopie, albo odbić orzełka z 2-złotówki...Można też jeździć na "czarno", gdyż policja nie łapie, no ale to już niebezpieczeństwo większe...I jak tu nie być złym?
Jak ktoś będzie miał jakieś info o tej karcie to dajcie znać... |
|
|
|
 |
Superkarcio
|
Wysłany: 2009-04-17, 23:56
|
|
|
| Nom... Ja też właśnie czekam na jakiekolwiek informacje o możliwości zrobienia karty motorowerowej, ale jak na razie cisza... |
|
|
|
 |
wojtas
|
Wysłany: 2009-04-27, 18:53 karta motorowerowa
|
|
|
| Jeśli chodzi o podbijanie kart, to nie można podbić w gimnazjum karty wyrobionej w podstawówce ( to są dwie różne pieczątki). Jeśli przejdzie już ktoś do gimnazjum to ma możliwość zdania na kartę motorowerową (karta jest wyrobiona już przez gimnazjum i nikt tej "podstawówkowej" nie podbija choć tak byłoby prościej). Jeżeli ktoś już skończył gimnazjum to niestety szkoła nie może już mu takiej karty wyrobić. Ale jeśli jest takie zaświadczenie, że ktoś zdał test, to nie ma sprawy proszę poćwiczyć na stronie www.sarbo.pl a później zgłosić się do WW w gimnazjum, przeprowadzę egzamin teoretyczny. |
|
|
|
 |
Superkarcio
|
Wysłany: 2009-05-02, 00:20
|
|
|
| Panie Wojtku ja się piszę od razu prawdo podobnie zgłoszę się do pana w poniedziałek ;] |
|
|
|
 |
|
|